Skip to main content
Sisällöntuottaminen

Video-ohjeet ohjelmistokoulutuksen tukena

Kirjoittaja: 7.11.20195 toukokuun, 2021No Comments

Erään tutkimuksen mukaan HelpDeskeihin tulevista kyselyistä 48% on ns. how-to-kysymyksiä eli lähes puolessa kysymyksistä kysytään, miten jokin asia yrityksen ohjelmistoilla tehdään. Aikamoinen kuormitus helpparille.

Yleisimmissä ohjelmistoissa ohjeet löytyy helposti netistä, mutta jos kyseessä on ohjelmisto, joka ei ole päivittäisessä käytössä, voi ohjeiden löytäminen olla työläämpää. Ja kaikessa kiireessä on vain niin paljon helpompaa kysyä täsmäohjeita asiantuntijalta.

Yksinkertainen ja tehokas tapa perehdyttää ja kouluttaa henkilöstöä ohjelmistojen käyttämiseen on videotutoriaalit eli video-ohjeet. Niiden avulla voi helposti kertoa, miten asia ohjelmistolla tehdään. Uusien ohjelmistojen käyttöönotossa videot toimivat verkkokoulutusten materiaalina. Jälkikäyttöä videoille saa esimerkiksi

viemällä ne yrityksen käytössä olevaan videopalveluun, jossa ne voi koota tiettyjä toiminnallisuuksia käsitteleviksi albumeiksi.

Meillä video-ohjeita on tehty FlowLMS:stä sekä iSpring-sisällöntuotannon työkalusta. Teemme niitä aina sitä mukaan, kun jokin asia nousee yleiseksi kysymykseksi. Videoiden tekeminen on kannattanut, sillä usein asiakkaan ongelman ratkaisee asiaa käsittelevän videon katsominen. Videokirjastomme karttuu koko ajan uusia videoita ja asiakkaamme osaavat jo hakea ohjeita ensin sieltä.

Asiakkaillemme olemme toteuttaneet video-ohjeita SAP- ja Workday-ohjelmistoihin useammalla kielellä. Kerron mielelläni lisää, miten voisit tehdä itse video-ohjeita helposti ja nopeasti sekä miten me voisimme auttaa sinua, jos oma aika ei tahdo riittää.

Pitkän linjan HRD-ammattilainen Riikka on Suomen johtavia yrityksille suunnatun verkkopedagogiikan asiantuntijoita. Hänen avullaan asiakkaamme saavat käyttöönsä parhaan mahdollisen verkko-oppimisen toimintamallin ja kokemuksen. Riikka on yrityksemme perustajajäseniä ja vastaa myös yrityksen liiketoiminnan kehittämisestä.