Skip to main content
Verkko-oppiminen

Verkko-oppimista verkostolle – laajennettu verkko-oppimisympäristö

Kirjoittaja: 13.9.20195 toukokuun, 2021No Comments

Laajennettu verkko-oppimisympäristö

Verkko-oppiminen on usein ajateltu hyödylliseksi vain suuryrityksille. Teknologian kehittyessä ja kustannusten laskiessa on verkko-oppiminen hyödyllistä ja mahdollista myös PK- ja Start Up-yrityksille. Oman henkilöstön osaamisen kehittymisen lisäksi saatavilla olisi  vielä enemmän hyötyjä laajentamalla verkko-oppimista myös kumppaniverkostoon, kuten

 • toimittajien
 • liikekumppaneiden
 • asiakkaiden
 • jälleenmyyjien ja
 • freelancereiden kouluttamiseen ja perehdyttämiseen.

Verkko-oppimisen avulla voit esimerkiksi toteuttaa sertifiointiohjelmia, tarjota tukiresursseja, parantaa asiakaspalvelua  tai varmistaa, että verkostollasi on riittävä tietämys yrityksesi eettisistä toimintatavoista. Organisaatiosi ei siis aina tarvitse olla suuri hyötyäkseen verkko-oppimisesta.

Verkoston kouluttamisen työkalut

Sujuvaan verkoston kouluttamiseen tarvitset työkalut ja toimintamallit, jotka tukevat myös yrityksesi ulkopuolisten henkilöiden kouluttamista.

Verkko-oppimisympäristö

 1. Ympäristöön tulee pystyä kirjautumaan myös organisaation ulkopuolelta esimerkiksi itserekisteröinnin avulla. Rekisteröinnissä tulisi olla mahdollista tunnistaa henkilö tiettyyn ryhmään kuuluvaksi, jotta sisällöt voidaan kohdentaa hänelle automaattisesti ja raportoinnissa voidaan hyödyntää ryhmä tai organisaatiojakoa.
 2. Verkko-oppimisympäristön tulee tukea sisältöjen kohdentamista siten, että pystyt osoittamaan haluamasi sisällöt haluamallesi kohderyhmälle ilman pelkoa siitä, että kurssisisältösi ovat kaikkien saatavilla. Kun sisällöt ovat keskitetysti samassa verkko-oppimisympäristössä, on sisältöjen kohdentaminen tehokasta ja nopeaa, eikä sinun välttämättä tarvitse tehdä erillisiä sisältöjä eri kohderyhmille.
 3. Helppokäyttöinen käyttöliittymä, jotta tukipyynnöt eivät kuormita yrityksen verkko-oppimistiimiä

Sisältötyökalut

 1. Valmiit mallipohjat eri kohderyhmille.
 2. Mahdollisuus pilkkoa oppisisältöjä pienempiin paloihin, joita yhdistelemällä voit rakentaa sopivaa sisältöä eri kohderyhmille.
 3. Sisältöjen päivittäminen on helppoa ja voit tehdä sen itse.

Mieti vielä, mikä on hinnoittelumalli, joka toimii parhaiten omalle yrityksellesi.  Voit valita LMS-toimittajan, joka laskuttaa käyttäjien mukaan, tai voit valita kiinteän maksun kattamaan koko tiimisi.

FlowLMS:n käyttäjinä on erikokoisia organisaatioita. Pienimmät ovat muutaman kymmen henkilön tiimejä, jotka kouluttavat verkostojaan verkko-oppimisen avulla ja suurimmat usean kymmenen tuhannen suuruisia. FlowLMS taipuu monen kokoiseen  organisaatioon ja kasvaa tarvittaessa sen mukana. Myös ympäristön ulkoasua voi muokata käyttäjäryhmän mukaisesti sekä käyttäjiä ryhmitellä mieleisiinsä ryhmiin. FlowLMS tuottaa myös raportit automaattisesti kustakin käyttäjäryhmästä. Lue lisää jälleenmyyjäverkostosi sitouttamisesta verkko-oppimisen keinoin blogistamme.

EtusivulleAjankohtaista-osioon

Pitkän linjan HRD-ammattilainen Riikka on Suomen johtavia yrityksille suunnatun verkkopedagogiikan asiantuntijoita. Hänen avullaan asiakkaamme saavat käyttöönsä parhaan mahdollisen verkko-oppimisen toimintamallin ja kokemuksen. Riikka on yrityksemme perustajajäseniä ja vastaa myös yrityksen liiketoiminnan kehittämisestä.