Skip to main content
Verkkoperehdytys

Vastuullinen kesäduuni – mitä se teidän yritykselle tarkoittaa?

Kirjoittaja: 13.1.202116 kesäkuun, 2021No Comments

Nyt on se aika, kun kesätyöpaikkojen haut avautuvat. Nuoret tekevät lukuisia kesätyöhakemuksia ja toivovat erottuvansa joukosta, jotta pääsisivät haastatteluun. He myös etsivät tietoa ystäviltään, tuttaviltaan ja somen syövereistä aiempien työntekijöiden kokemuksista.

Monelle työpaikka on ihan elämänsä ensimmäinen. Millaisen kokemuksen sinä toivoisit lapsesi saavan, kun hän menee elämänsä ensimmäiseen työhaastatteluun, kun hän saa elämänsä ensimmäisen kerran tiedon tuliko valituksi työhön, kun hän aloittaa elämänsä ensimmäisessä työpaikassa? Arvelen, että jokainen toivoo, että kokemus olisi hyvä, ehkä jopa sellainen, josta nuori puhuu vielä vuosien päästä, kuinka kaikki hoitui niin hienosti.

Kysyin muutamalta tutulta nuorelta, mitkä asiat ovat jääneet mieleen ensimmäisestä työpaikasta ja siellä kyllä erottui jyvät akanoista… Oli niitä kokemuksia, joissa nuori kertoi, että oli aivan huipputyöpaikka! Nuori otettiin täysivaltaisena työntekijänä vastaan, häntä kohdeltiin ystävällisesti ja hänelle käytiin läpi heti ensimmäisinä päivinä työpaikan ohjeistukset ja työtehtävä opetettiin hyvin. Perehdyttäjä oli kuitenkin aina lähellä auttamassa, jos tuli jotain kysyttävää. Joku nuori sanoi, että hyvä kokemus jäi siitä, kun sai yrityksestä tosi kivan viestin, vaikka ei tullutkaan valituksi. Joku sanoi, että huippua oli se, kun työkaverit auttoi aina tarvittaessa. Olen varma, että näistä paikoista nuoret kertovat mielellään eteenpäin ja suosittelevat paikkaa myös ystävilleen.

Sitten oli niitä kokemuksia, kun nuori kertoi, että häntä ei ollut kukaan ottamassa vastaan, hän oli kuin ilmaa työyhteisössä. Perehdytys oli olematon ja apua oli vaikea saada. Tulosta vaadittiin, vaikka ei oltu kerrottu miten työtä tehdään. Eräs nuori kertoi, että hän oli kolme päivää työssä, mutta lopetti, kun oli niin kamalaa ja itku oli herkässä. MIKSI? Miksi kukaan työnantaja tuottaa tällaisen kokemuksen tulevaisuuden työntekijälle? Miksi jätetään ehkä vuosia kestävä trauma ja pelko, että onko seuraavakin työpaikka samanlainen?

Toivon, että jokainen rekrytoija kohtelee nuoria hyvin, ehkä vielä pykälän paremmin kuin aikuisia hakijoita, hoitaa rekrytointiprosessin mallikkaasti loppuun asti, valmistautuu kesätyöntekijöiden tuloon ja pitää kunnon perehdytyksen yritykseen ja työtehtävään. Näin me jokainen varmistamme, että meillä on tulevaisuudessa luottavaisia ja itseensä uskovia työntekijöitä. Nuoret haluavat erottua positiivisesti joukosta myös työntekijöinä, jotta saavat hyvän työtodistuksen – erotutaan myös me työnantajat positiivisesti, niin saamme varmasti paljon ilmaista mainosta nuorilta hyvästä työpaikasta!

Mikäli tarvitset apua rekrytointiprosessin luomiseen tai näppärään perehdytyksen verkkokurssiin, niin ota pikaisesti yhteyttä! Me autamme mielellämme, jotta teidänkin yritys jää nuorelle mieleen loistavana kesätyöpaikkana!

-Minna

Kysyttävää? Ota yhteyttä

minna@xoompoint.com
+358 40 5904225

EtusivulleKaikki postaukset
Yhteydenottolomake

Minnalla on monipuolinen myynti- ja HR-tausta. Hän vastaa verkko-oppimistuotteidemme ja -palvelujemme tarjoamisesta kotimaassa. Minnan vankan kokemuksen ansiosta asiakkaamme löytävät parhaat mahdolliset ratkaisut juuri heidän tarpeisiinsa mietittynä. Minnan toimenkuvaan kuuluu myös myyntiprosessin kehittäminen sekä viestinnän tehtäviä.