Skip to main content
Verkko-oppiminen

Varmista jälleenmyyjäverkostosi sitoutuminen toimintatapoihisi

Kirjoittaja: 21.10.20195 toukokuun, 2021No Comments

Verkkokoulutus on tehokas tapa perehdyttää ja kouluttaa jälleenmyyjäverkostoasi. Se on skaalautuvaa – voit kouluttaa satoja kumppaneitasi kerralla ja säästää huimasti kustannuksissa. Hyvin järjestetty verkkokoulutus takaa yrityksesi toimintatapoihin sitoutumisen, tuotteiden ja palveluiden hallinnan ja myyntiosaamisen kasvamisen.

Kun suunnittelet verkkokoulutusohjelmaa kumppaneillesi ja jälleenmyyjillesi, ota huomioon seuraavat asiat:

 1. Välitä yrityskulttuurianne

  Kumppanit ja jälleenmyyjät ovat oman myyntiorganisaatiosi jatke ja toivot varmasti, että he toimivat yrityksesi toimintakulttuurin mukaisesti. Mitä paremmin välität yrityskulttuurianne kumppaneillenne ja jälleenmyyjillenne, sitä paremmin varmistat yhtenäisen ja positiivisen kokemuksen  asiakkaillenne.

 2. License to sell

  Varmista sitoutuneisuus vaatimalla verkostoasi osallistumaan tarjoamiisi koulutuksiin liittyen toimintatapoihinne sekä tuotteisiin ja palveluihin. Seuraa suorituksia ja myönnä sertifikaatin myötä lupa myydä koulutusohjelman läpi käyneille.

 3. Selvitä, mitä tuotteistanne ja palveluistanne halutaan tietää

  Ota verkostosi mukaan tuote- ja palvelukoulutussisältöjen suunnitteluun. Kysy, mitä verkostosi haluaa ymmärtää tuotteistanne ja palveluistanne voidakseen myydä tehokkaasti. Palauta mieleesi myös usein kysytyt kysymykset, mitä sisältöä koulutukseen tarvitaan, jotta kysymyksiin vastataan jo perehdytysvaiheessa, ennen asiakaskohtaamisia.

 4. Suunnittele ja tee materiaalit kurssille

  Edellisessä vaiheessa saamiesi tietojen perusteella, suunnittele ja tee verkkosisällöt kurssillesi. Jos sinulla on olemassa PowerPoint muodossa olevia koulutussisältöjä, rikasta niitä tehtävillä, äänellä, videoilla ja simulaatioilla. iSpring Suiten avulla sisältöjen luominen on nopeaa ja yksinkertaista.

 5. Suunnittele prosessi

  Suunnittele verkkoperehdytyksen ja -koulutuksen prosessi vastaamaan verkostosi koulutustarpeita. Mieti mitä, miten ja milloin verkostoosi kuuluva henkilö saa koulutussisällöt opiskeltavaksi. Pitääkö sisällöt suorittaa tietyssä järjestyksessä ja/tai ajassa. Määrittele myös, mitä sisältöjä kullekin verkostosi jälleenmyyjälle on nähtävissä.

 6. Seuraa tuloksia

  Seuraa oppimistuloksia ja kommunikoi verkostollesi suoritusten etenemisestä. Analysoi myös myyntituloksia ja oppimisaktiivisuutta sekä pyydä palautetta ja kehitysehdotuksia sisältöjen edelleen kehittämiseksi.

FlowLMS-verkko-oppimisjärjestelmän avulla voit hallinnoida kurssisisältöjesi näkyvyyttä, lähettää automaattisesti sertifikaatit osallistujille sekä seurata oppimistuloksia saumattomasti. XoomPointilta saat apua myös sisältöjen suunnitteluun ja toteutukseen. Lue lisäksi blogikirjoitus laajennetusta verkko-oppimisympäristöstä.

EtusivulleAjankohtaista-osioon

Pitkän linjan HRD-ammattilainen Riikka on Suomen johtavia yrityksille suunnatun verkkopedagogiikan asiantuntijoita. Hänen avullaan asiakkaamme saavat käyttöönsä parhaan mahdollisen verkko-oppimisen toimintamallin ja kokemuksen. Riikka on yrityksemme perustajajäseniä ja vastaa myös yrityksen liiketoiminnan kehittämisestä.