Skip to main content
Blogi

Turvallisesti töihin elokuussa

Kirjoittaja: 1.7.2020syyskuu 9th, 2020No Comments
toimistolla taas

Elokuussa moni palaa takaisin työpaikalle pitkän etätyöjakson jälkeen. Jotta töihin olisi turvallista palata, tulisi jokaisen työnantajan suunnitella turvallinen perinteiseen työympäristöön palaaminen. Työnantaja on  vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä.

Onko vaarojen arviointi ajan tasalla?

Varmistathan, että työturvallisuuslain edellyttämä vaarojen arviointi on teillä kunnossa. Työturvallisuuslain 10§ mukaan vaarojen arviointi on työympäristön jatkuvaa seurantaa turvallisuuden ja terveyshaittojen selvittämiseksi ja torjumiseksi. Vallitseva koronavirustilanne on terveysuhka, johon jokaisen työnantajan on reagoitava. Suunnittele, tiedota ja toteuta ainakin seuraavat asiat:

  1. Henkilökontaktien välttäminen altistumisten estämiseksi. Työpaikalle saapumisen tarpeellisuus on arvioitava työntekijöiden terveyden näkökulmasta.
  2. Jos työpaikalle on fyysisesti tultava, työympäristö ja -olosuhteet tulee järjestää siten, että riski altistumiselle on mahdollisimman pieni:
    • Laadi työntekijöillesi ohjeistus korona-altistumisten välttämiseksi.
    • Sovi myös muiden sidosryhmienne kanssa, miten teillä toimitaan.
    • Huolehdi henkilönsuojainten saatavuudesta (kasvomaskit, suojakäsineet, suojalasit, ja suoja-asut) työn luonteen ja vaarojen mukaisesti.

Turvallisesti töissä – Turvallisten toimintatapojen varmistamiseksi, apunasi on informatiivinen ja visuaalinen verkkokurssi, jonka avulla voit varmistua, että jokainen työntekijäsi on saanut perehdytyksen turvalliseen työskentelyyn. Kurssin tekeminen on vaivatonta ja yksittäinen työntekijä käyttää kurssin tekemiseen vain noin 10 minuttia.

Kurssi valmistuu heinäkuun aikana ja siihen on mahdollisuus sisällyttää tarkemmat, yrityskohtaiset ohjeistukset.

Työnantaja saa kurssin suorituksista raportin suoraan sähköpostiin, ja jokainen osallistuja saa printattavan todistuksen.

Ota yhteyttä!

sales@xoompoint.com

Blogitekstin kirjoittaja on Anna Vaihinen, joka toimii XoomPointin yhteistyökumppanina työturvallisuudessa.

Anna Vaihinen

 

 

 

EtusivulleAjankohtaista-osioon