Verkkoperehdytys

Toimiva ja kustannustehokas apu perehdytykseen on verkkokurssi valmiiksi tuotettuna

Hyvin tehty perehdytys säästää aikaa ja rahaa

Uuden työntekijän perehdytys on jokaisen työnantajan lakisääteinen velvollisuus. Perusajatus on, että työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen tavat ja ihmiset sekä työhön kohdistuvat vastuut ja velvollisuudet. Hyvin tehty verkkoperehdytys säästää rahaa ja aikaa, kun työn tekemiseen päästään kiinni nopeammin. Myös uusi työntekijä on heti alusta lähtien sitoutuneempi uuteen työhönsä, kun hänellä on tietoa omaa työsuhdettansa koskevista asioista.

Tässä neljä vinkkiä onnistuneeseen perehdytykseen

Suunnittele perehdytyksen tavoitteet, sisältö ja rakenne huolella.

Mieti etukäteen, mitkä perehdytyksen osat  kannattaa suorittaa itsenäisesti verkossa ja mitkä osat vaativat perehdyttäjän läsnäoloa. Usein työsuhdeasiat, yrityksen tarina sekä yleiset toimintatavat on helpointa opiskella vaikka etukäteen verkossa. Perehdyttäjää taas tarvitaan näyttämään konkreettisesti, miten työtehtävät hoidetaan.

Huolehdi perehdytyksen alkuvaiheessa, että työntekijällä on ymmärrys omasta roolistaan koko yrityksen toiminnassa.

On tärkeää, että työntekijälle kerrotaan, mitä yritys tekee ja kuinka hänen oma työnsä vaikuttaa asiakkaisiin ja muiden työkavereiden työhön. Oman työn merkityksen sisäistäminen vaikuttaa työssä viihtymiseen, sitoutumiseen ja työnantajamielikuvaan.

Uuden työntekijän annetaan tehdä mahdollisimman paljon itse alusta alkaen.

Itse tekemällä ja perehdyttäjän opastuksella sisäistää uudet asiat parhaiten. Varsinkin ennestään tuntemattomat aiheet voivat tuntua haastavilta ja niitä voi olla vaikea hahmottaa pelkästään toisen näyttämänä.

Tieto on helposti löydettävissä ja se on selkeästi jäsennelty.

Osan asioista voi opiskella itsenäisesti verkkoperehdytyksen avulla. Perehdytysmateriaaliin voi aina palata, jos jokin asia jäi epäselväksi. Kaikkea ei voi oppia ja muistaa ensimmäisellä kerralla, varsinkin kun uutta informaatiota tulee aluksi paljon. Tämän takia on hyödyllistä, että perehdytys on digitaalisessa muodossa, jolloin tärkeät asiat löytyvät myöhemmin helposti samasta paikasta. Perehdyttäjän ei tarvitse aina olla lähettyvillä, kun uusi työntekijä tietää, mistä ohjeita ja tietoa voi löytää itsenäisesti. Verkkoperehdytys säästää kaikkien aikaa.

Hyvä idea on tarjota perehtymismahdollisuus jo ennen varsinaisen työsuhteen alkamista. Tämä on mahdollista digitaalisen perehdytyksen avulla. Tutustu tarjoamaamme perehdytyspalveluun.

Lue lisääOta yhteyttä

Verkkoperehdytys

Toimiva ja kustannustehokas apu perehdytykseen on verkkokurssi teille valmiiksi tuotettuna. Yleisperehdytyksen tavoitteena on toivottaa työntekijä tervetulleeksi yritykseen sekä antaa perustiedot niistä perehdytyksen aihealueista, jotka kuuluvat kaikille työtehtävästä tai toimialueesta riippumatta. Aikaan ja paikkaan sitomaton verkkoperehdytys on joustava menetelmä sekä perehtyjälle että perehdyttäjälle. Perehdytysohjelma on suunniteltu niin, että työntekijä tuntee kuuluvansa uuteen työpaikkaansa mahdollisimman pian ja tietää, mitä häneltä odotetaan. Verkkokurssi pitää sisällään tekstiä, kuvia, videoita, oppimisen varmistamiseksi tehtäviä, ja tarvittaessa myös yrityksen henkilöstön edustajan tervehdyksen.

Kurssin runko on suunniteltu siten, että se kattaa kaikki keskeisimmät perehdytettävät asiat. Asiasisältö kerätään asiakkaan olemassa olevasta perehdytysmateriaalista tai jos materiaalia ei ole, voi tarvittavat tiedot laatia kurssirungon aihealueiden mukaisesti.

Jakelu ja raportointi

Perehdytyskurssi jaetaan palkitusta FlowLMS-verkko-oppimisympäristöstä. Työntekijä rekisteröityy helposti itse verkko-oppimisympäristöön ja pääsee suorittamaan kurssin oman aikataulunsa mukaisesti, jopa ennen työsuhteen alkua.

Verkko-oppimisympäristömme lähettää automaattisesti raportit suorituksista halutulle taholle vaikkapa viikoittain. Raportointi on mahdollista saada toimipaikkakohtaisesti tai organisaatiotasoittain.

Jos sinulla on oma verkko-oppimisympäristö, perehdytyssisällön voi tuoda myös osaksi teidän ympäristöänne.

Mobiiliyhteensopiva ympäristö ja sisältö

Kurssille pääsy ja siellä opiskelu on helppoa myös mobiilisti. Kurssimateriaali on täysin päätelaiteriippumatonta.

Ota yhteyttä

Verkkoperehdytys­­paketti sisältää kaiken tämän

 • Aloitustyöpajan, jossa sovitaan kurssin tarkemmat tavoitteet ja rajaukset
 • Sisällön suunnittelun asiakkaan materiaalin pohjalta
 • Tarvittavan kuvamateriaalin kuvapankista tai yrityksen oman kuvamateriaalin muokkaamisen tarkoitukseen sopivaksi
 • Perehdytyskurssin koostamisen
 • Kaksi kommenttikierrosta
 • Lisähinnoiteltavia ominaisuuksia ovat mm. tervehdysvideot, kieliversiot sekä animaatiot
 • Jakelu alkaen 99 € / kk

Hinta alkaen 3500 € + ALV

Perehdytyksen sisältö

Perehdytyksen sisältö voi koostua mm. seuraavista osa-alueista

Esimerkki verkkoperehdytyksen rakenteesta

Tervetuloa yritykseemme

 • Yrityksen tarina
  • Keitä olemme
  • Mitä teemme
  • Ketä autamme
 • Arvomme

Tärkeimmät työsuhdeasiat kuten:

 • Palkkaus
 • Työajat
 • Poissaolot
 • Työsuhde-edut
 • Etätyökäytännöt

Työpaikkakohtaiset käytänteet

 • Kulkeminen
 • Avaimet, kulkuluvat
 • Taukotilat
 • Kierrätys ja jätteiden käsittely
 • Erityisjärjestelyt korona-aikana

Viestintä

 • Someohjeet
 • Salassapito
 • Tiedottaminen ja viestintä

Tärkeimmät yhteyshenkilöt

Miten edetään?

Toimiva ja kustannustehokas apu perehdytykseen on verkkokurssi teille valmiiksi tuotettuna.

1

Ota yhteyttä meihin

2

Aloitustyöpaja

Käymme yhdessä läpi perehdyttämisohjelmanne tavoitteet sekä käytettävissä olevan materiaalin. Voit myös valita lisäpalveluistamme esimerkiksi videoita tai animaatioita lisäämään perehdytyksesi vaikuttavuutta.
3

Täydennä

Saat meiltä kätevän mallipohjan, johon voit täydentää valmiiksi laatimaamme runkoon yritystäsi koskevat tiedot.
4

Kurssin esikatselu

Kurssin ensimmäinen versio valmistuu noin kahden viikon kuluttua aineiston toimittamisesta meille. Voit kommentoida ja pyytää muutoksia esikatselun kommentointityökalun kautta.
5

Jakelu ja raportointi

Jakelemme perehdytyskurssin palkitulta FlowLMS-alustalta. Sinulle jää ainoastaan suoritusten edistymisen seuranta automaattisten raporttien avulla.

Ota yhteyttä

010 411 7373

Soita tai laita viesti lomakkeella

Ota meihin yhteyttä

Meillä on laaja osaaminen eri toimialoilta, joten ymmärrämme nopeasti, mitä yritys tarvitsee. FlowLMS sähköinen oppimisympäristö antaa lähes rajattomat mahdollisuudet kurssien suunnitteluun. Alustan avulla toteutamme esimerkiksi laadukkaat videokurssit, interaktiiviset materiaalit ja virtuaalitehtävät.

Säästä omaa aikasi ja energiasi tuottavaan työhön, ja jätä verkkokurssien suunnittelu ammattilaiselle. Olemme kokeneita ammattilaisia, ja kanssamme on mukavaa tehdä yhteistyötä. Osallistut projektiin juuri sen verran kuin pystyt, me hoidamme loput.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ