Skip to main content
Verkkoperehdytys

Kyllä henkilöstön osaamisen kehittäminen yrityksissä kiinnostaa!

Kirjoittaja: 17.9.202016 kesäkuun, 2021No Comments

Kyllä henkilöstön osaamisen kehittäminen yrityksissä kiinnostaa – ainakin melkein kaikissa yrityksissä!

Minulle henkilöstön kehittäminen ja ykkösasiana uuden työntekijän perehdytys on ihan sydämen asioita. Ajattelen niin, että jokaiselle työntekijälle tulee antaa mahdollisuus onnistua parhaimmalla mahdollisella tavalla työssänsä – ainakaan se ei voi olla siitä kiinni, että työnantaja hoitaa koulutuksen huonosti. Ihan paras fiilis tulee silloin, kun työntekijä jostain syystä lähtee urallaan eteenpäin uuteen työpaikkaan ja tulee vielä kiittämään viimeisenä työpäivänään loistavasta perehdytyksestä tai muusta koulutuksesta. Silloin työnantaja on hoitanut koulutusvelvollisuutensa kuten pitää. Tällä on myös erittäin suuri vaikutus hyvään työnantajamielikuvaan. Senpä takia välillä tunnen rintakipua keskustellessani yrityksen päättäjän kanssa, jolle henkilöstön perehdytys tai ammatillisen osaamisen kehittäminen ei olekaan tärkeää?! ”Ei meillä ole aikaa perehdyttää – kyllä tekemällä oppii, jos ollenkaan oppii…” Eräältä päättäjältä kysyin, onko heillä suunniteltuna valmis malli uuden työntekijän perehdyttämiseen. Kyllä kuulemma on, näytetään tupakkipaikka ja työpiste – aikaa menee reilu minuutti. Kysyin jatkokysymyksen, että onko nämä jotain alan ammattilaisia, joille on kaikki työtehtävät itsestään selviä, kun ei tarvitse enempää perehdyttää. Ovat kuulemma nuoria vastavalmistuneita, ”halpaa työvoimaa”. Hei, minä en halua kuulla tällaista! Ei anneta tällaista mallia nuorille, eikä kellekään. Sanoin muuten puhelun päätteeksi, että minun  henkilökohtainen toivetilani on, että jokaisessa Suomen yrityksessä ymmärrettäisiin, että henkilöstön koulutus ei ole kulu, vaan investointi joka tuo tulosta. Asiakas katkaisi puhelun, toivottavasti jäi edes joku pieni siemen itämään ja asiat vielä joskus muuttuisivat yrityksessä.

Onneksi noin 95% prosenttia yrityspäättäjistä on sitä mieltä, että henkilöstön koulutus on ehdottoman tärkeää ja sitä halutaan jopa parantaa koko ajan. Luokkahuonekoulutusten rinnalle on tulleet Teams-koulutukset ja verkkokoulutukset kiinnostavat koko ajan enemmän. Päivittäin kuulen ihania kommentteja, esim.  ”Henkilöstön osaaminen on ainoa tapa pärjätä tässä markkinassa”, ”Henkilöstön jatkuva koulutus on suurin kilpailuetumme.” tai ”Me haluamme parantaa perehdytysprosessia entisestään.” Ihanaa kuultavaa… Luotetaan siihen, että kyllä meistä halutaan entistäkin parempia!

-Minna

minna@xoompoint.com

+358 40 5904225

Minnalla on monipuolinen myynti- ja HR-tausta. Hän vastaa verkko-oppimistuotteidemme ja -palvelujemme tarjoamisesta kotimaassa. Minnan vankan kokemuksen ansiosta asiakkaamme löytävät parhaat mahdolliset ratkaisut juuri heidän tarpeisiinsa mietittynä. Minnan toimenkuvaan kuuluu myös myyntiprosessin kehittäminen sekä viestinnän tehtäviä.